lördag 30 maj 2009

Söndag: Skånemässan

Ännu en strålande sommardag i Skåne. Idag dessutom med något mindre vind. Någon morsdagspresent ville hustrun inte ha av mig. Får se vad barnen hittar på. Lät dock henne sova extra länge, tog hand om hästarna samt den förprogrammerade tvättmaskinen.

För egen del blir det Skånemässan i Malmö hela dagen. Sedan vidare transport till Stockholm. Måndag kommer att vikas åt Östergötland. Tisdag presskonferens med justitieminister Beatrice Ask och så senare på dagen hoppas jag att det blir litet aktiviteter med kulturministern. Sedan tillbaka till Skåne.

Gårdagen blev ganska hektisk. Men mycket trevlig. Tidig morgon i Båstad resulterade i ryggdunkningar och att folk berättade att de redan röstat. Och kryssat. En tjej på besök undrade om det gick bra att rösta även om man var från annan ort: Hon ville förhindra, som hon sa, piratpajasarna att komma in. I Ängelholm hade jag och tidigare europaparlamentarikern Per Stenmarck torgmöte. Så även i Helsingborg. Vi talade om det viktiga med europasamarbetet, att områden som kampen mot finanskrisen, klimathotet och de kriminella nätverken skall prioriteras. Per som under sina år i europaparlamentet varit starkt engagerad för Baltikum underströk också vikten av fortsatt arbete med demokratisering av Europa bland annat när det gäller Vitryssland.

På parkeringsplatserna i Hyllinge var det många från moderaterna i Bjuv och Åstorp som gick omkring och delade ut M-kvinnornas fina kokböcker, kundvagnspoletter samt valmaterial. Varmt och gott i solen. I Abbekås var det mer vind, men mycket god stämning. Valldare Åsa Nilsson tog trevliga foton som jag delat med mig av på Facebook.

Nu är det dags att göra sig i ordning för Skånemässan. Det skall bli spännande att se hur många som vänder sig om idag när de tittat på valmaterialet och förstår att han på bilden i den blå tröjan som är kandidat i valet faktiskt var samma person som just sa hej och lämnade över foldern. Det är alltid lika roligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar