lördag 16 maj 2009

Nätfångst

Det händer mycket i naturen. Igår såg jag för första gången ett vildsvin springa över vägen. Det är lätt att förstå vilka trafikfaror dessa kompakta bjässar kan vara då det är rikligt med grönska och kurvigt i norra Skåne. Hemma i Magnarp finns en hjort med nyfött kid. Och i trädgården har det gamla päronträdet fällts. Hustrun tycker att det blivit luftigt och soligt, för egen del tyckte jag nog att det knotiga trädet med spretande grenar gav framsidan viss karaktär.

På måndag kommer jag att göra ett besök tillsammans med Fredrik Reinfeldt. Vi två ska titta på hur narkotikabekämpningen fungerar i praktiken. Platsen blir vid brofästet i Malmö. Sedan äter vi lunch tillsammans med kampanj- och valledare från hela Skåne. Budskapet är tydligt: Nolltolerans mot narkotika!

Tittar man på nätet kan en del intressanta nyheter fångas in.

Peter J Olsson, politisk redaktör på Kvällsposten, noterar i en krönika att de senaste opinionsmätningar ger ett läge där endast en kandidat från Skåne och Blekinge kan nå europaparlamentet. Det handlar ändå om ett område med cirka 1 500 000 medborgare. Det är tänkvärt!
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1571180/peter-j-olsson-skanes-rost-i-bryssel

Ladbrokes verkar också göra en liknande omvärldsanalys som Kvällsposten när de satt odds inför 7 juni. Olle Schmidt (FP) ger 2,75 och Hillevi Larsson (S) 3,75 medan jag ger 2,0. Festligt är det också att MP och V räknas som övriga med Eva-Britt Svensson (V) som exempelvis ger 1,9. Carl Bildt har låga odds som blivande kommissionär, annars ligger också Gunilla Carlsson bra till med 3,0.

Företagarna har listat och poängsatt kandidaterna i årets europaparlamentsval. Med 177 poäng är jag tillsammans med tre andra på en delad andraplats. Den som är bäst har två poäng till, 179. Rätt många verkar få godkänt av Företagarna, i vart fall borgerliga företrädare. Men med 177 poäng och en andra plats är det i vart fall högst av alla nationella toppkandidater!
http://www.foretagarna.se/Templates/EuParliamentGuide____120159.aspx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar