söndag 24 maj 2009

Radioaktiviteter

För några dagar sedan följde Sydnytt mig under en dag med valaktiviteter och möten. Onsdag eller torsdag lär reportaget visas i TV.

Det har också blivit ett antal tidningsartiklar. En som jag gillade både till innehåll och för bildens skull är Skånska Dagbladets. Den trycktes i en bilaga om EU-valet som dessutom använts av Norra Skåne: http://www.skd.se/article/20090501/EU/450602615

Radio är något jag gillar. Även om det blev många tidiga mornar kan jag ibland sakna att behöva ge mig av tidigt på söndagsmorgonen för att från studio i Malmö delta i panelen till det utmärkta P1-programmet Godmorgon världen.

Göran Pettersson är riksdagskollega från Norrtälje som byggt upp en egen webbradio. Sändningar som dessutom går ut via det lokala närradionätet. Det är ett talprogram där gästerna får säga sina meningar till punkt och det går att utveckla tankegångar. Följdfrågor och inpass görs av Göran så att programmet blir levande. Själv blev jag för drygt ett år sedan intervjuad av honom och det resulterade i att ett antal personer lång tid därefter kommenterade det jag sagt då det funnit ljudklippet på nätet. Inför europavalet har jag ånyo hamnat framför hans mikrofon: http://dinledamot.wordpress.com/2009/05/08/ep-kandidat-nr-5-hans-wallmark/

Även Radio Malmöhus har haft en ambitiös satsning där de sydsvenska kandidaterna i årets europaval getts möjligheter att kommentera olika sakfrågor som vårdval och klimat. Dessutom har det blivit en några minuter lång intervju av fyra personer om den egna kandidaturen:

Allmän presentation:
http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=1752472&BroadcastDate=&IsBlock=
Om europeiskt vårdval:
http://www.sr.se/cgi-bin/malmo/nyheter/artikel.asp?artikel=2833518

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar