tisdag 26 maj 2009

Mellan strandbaden och Sofiero

Nu märks tydligt att valets intensitet ökat. Medlemmar och sympatisörer är mer intresserade. Den som fått en valfolder i sin brevlåda hör gärna av sig med synpunkter. Både inom som utom samma parti går det att reta sig på vad andra gör, och inte gör. Kort sagt, det är mindre än två veckor till valet.

En viktig iakttagelse är att det personliga mötet fortfarande har stor betydelse. Står man och delar ut material leder det till många samtal. I måndags blev det en stund med MUF Malmö på Gustav Adolfs-torg. Jättetrevligt att göra av med cirka 400 foldrar och 50 tablettaskar. Samtidigt skänker dessa möten perspektiv efter att tillsammans med andra moderater ha stått vid Burlövs center samt Lund vid Gleerpus. Folk uppträder väldigt olika! Några är rent av snäsiga när en folder räcks över till dem. Andra vänder markerat iväg huvudet åt ett annat håll. Det är faktiskt som när barnen är små: Man har lust att ropa jag ser dig , jag ser dig! Någon väser fram att de inte skall rösta på moderaterna och ibland rent av med förslag på vad som tros vara ett bättre alternativ. Även om man inte gillar allt och alla hos ens politiska motståndare går det faktiskt att vara hygglig.

Till avdelningen mer snälla personer får räknas de 150-160 som kom då M i Vellinge hade valmöte. Många kom för att titta på den nya mycket fina byggnaden vid strandbaden i Falsterhus. Samtidigt märkets också ett engagemang. Inte minst som det kommit till uttryck i den tidning moderaternas distribuerar lokalt i kommunen.

Många moderater var det också som kom till Sofiero för att lyssna på Tobias Billström och undertecknad. Efter en lyckad eftermiddag med studenter vid Juridicum i Lund var det dags för ett stort antal helsingborgsmoderater. En hel del frågor var gemensamma. Faktiskt så även svaren. Inte minst från studenthåll varnades för förenklingar. Politik handlar om just att prioritera!

En viktig uppmaning är att alla dem som i likhet med jag själv tror på europeiskt samarbete mot den organiserade brottsligheten bör rösta i den bloggkamp som just förs mellan M och MP: http://www.europabloggen.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar