torsdag 14 maj 2009

Bra i Barkåkra

Bengt Ståhl är ordförande för moderaterna i Barkåkra och valledare för Ängelholmskretsen. Denna kväll hade han lyckats samla 80 till 100 personer på Victoriagården i Vejbystrand. Jag inledde med europavalet och sedan följde olika inlägg om aktuell politik i Ängelholm och bygden. En god uppföljning till ett liknande möte som arrangerades för 16 månader sedan. Flera personer hänvisade just till den förra sammankomsten som varit mycket uppskattad.

Av detta kan man lära sig ett par saker: Det är bra med lokal närvaro. Och dessutom ska man våga genomföra träffar med viss kontinuitet.

För oss som verkar i europavalet är det oerhört viktigt med alla dem som gör insatser hemma i den egna kommunen eller kvarteret. Möten och annat där man har ett stort ”avsändarskap” betyder mycket för moderaterna och de grundläggande idéerna.

Allt material gick åt i Vejbystrand. Speciellt roligt var det när bortåt femtio valsedlar togs i ett ryck med kommentaren: Jag har släktingar i andra delar av landet också! Personliga brev med uppmaning att rösta och kryssa är mycket värdefullt.

Idag gick också pressmeddelande ut om att Fredrik Reinfeldt och undertecknad har gemensamt möte i Malmö måndag 18 maj. Tull, polis och narkotikabekämpning är i fokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar