tisdag 19 maj 2009

Kävlinge-Jönköping-Kristianstad

Flera trevliga möten och träffar under de senaste timmarna då tisdag blivit onsdag. I Kävlinge kommun blev det samtal om förutsättningarna att vara småföretagare i Sverige. Felestad är ett snabbväxande bolag som ägnar sig åt att ta fram profilprodukter. En tredubbling av verksamhet och omsättning har följts av ytterligare en tredubbling. Personer har nyanställts. Och VD talar engagerat om både kvinnor som företagare och att upphandlingsreglerna inte är ett problem utan en möjlighet. Hon ser det som en utmaning att ge bra svar och verkar vilja vara hungrig att göra en god affär. Här fanns företagare som varken såg problem eller svårigheter utan istället betonade alla de möjligheter som öppnar sig.

Eftermiddagen var det kickoff inför valrörelsen i Jönköping. Det blev intervju med Jönkpings-Posten. Vår ledande M-politiker Mats Green pekade på behovet av både gemensam flykting- och asylpolitik som brottsbekämpningen som viktiga områden inför europavalet. Många personer på mötet. Alla var överens om behovet av att göra insatser fram till vallokalerna stänger klockan 21 den 7 juni.

I Kristianstad blir det möte med MUF klockan 7. Sedan Bollerup i Tomelilla. EU-debatt på Rönneskolan i Ängelholm och avslutningsvis har jag lyckats få Ingrid Eiken, statssekreterare på kulturdepartementet, att komma till Lund för att se Uppåkrautställningen och få information om denna fantastiska skatt. Sydnytt lär ha inslag om mig som europavalskandidat till kvällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar