fredag 8 maj 2009

Knappar och tabletter

I bilens bagagelucka finns nu en hel del kampanjmaterial. Mycket stora affischer. Något mindre affischer. Och en tredje variant i kartong: Välj Wallmark.

Har en låda personliga foldrar. Och en annan låda med tablettaskar. Smakpanelen som består av familjens yngre deltagare utdelar högt betyg. Istället för hårda karameller, plombdödare, eller seg kola, även det plombdödare, är det mjukt och sött. Och färgrikt. På asken finns all nödvändig information, som att man kan kryssa och hemsidesadressen: www.europaparlamentet.nu

Knapparna med bild är ju inte heller precis alldeles små och oansenliga. Stora blaffor. Men de gör sig bra om man bär dem på sidan av exempelvis jeans. Har jag upptäckt! Visade dem för en person från Uppsala. Kommentaren löd: De var ju inte precis små. Replik: De minsta tillverkade i Skåne. Ja, knapparna är i diameter i vart fall mindre än en gammal singelskiva…

Imorgon är det den egentliga valstarten. På europadagen. Fast på fredagen kändes det verkligen som kampanjen gick in i en mycket skarpare fas.

Telefonen ringer hela tiden. Nya möten. Avbokade möten. Ändrade tider. Tempot ökar. Men valviljan märks också tydligare bland de moderata företrädarna. Jag tycker i vart fall att vi har de bästa åsikterna, redigaste tankarna inför europavalet 7 juni – och de finaste tablettaskarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar