lördag 22 maj 2010

Se nu till att vinna valet!

Det har varit Företagsmässa i Ängelholm. För andra året i rad på Lindab Arena. Ett bra återkommande arrangemang som på fredagen är öppen för företagare och på lördagen för den breda allmänheten. Kontakter kan knytas samtidigt som lokala aktörer kan presentera varor och verksamhet. Även moderaterna har funnits på plats med en liten välbesökt monter.

På fredagen var det dags för prisutdelning. Då uppmärksammades insatser i regionen. Christer Paulsson och Kullaflyg fick utmärkelsen Årets företag. Det är en tillgång att ha två seriösa aktörer. SAS måste anpassa priser och tidtabeller för att klara av utmanaren. Det är bra för alla! Dessutom har Kullaflyg utöver turer till och från Bromma laborerat med andra resmål som Visby och Berlin. Det är viktigt med långsiktigt klara villkor för ett svenskt inrikesflyg utan straffbeskattning eller rent av förbud.

Christian Duran, Klitterbyn, blev årets företagare. Han är en idéspruta och tog hem utmärkelsen i stark konkurrens med Christian von Koenigsegg och Maria Udén Nyberg som sedan något år har Rönnemäklaren. Hennes nya bolag expanderar och har just nyanställt. Kul! Jani Asela från Ängelholms Stängsel AB fick Erik Paulssons nyinrättade entreprenörsstipendium. En glad mottagare.

Med en moderat monter på Företagsmässan har det funnits goda möjligheter att föra bra samtal. Och flera ledande företrädare har funnits på plats. Naturligtvis lockar lokala frågor som vägar, broar och belysningen på Stortorget. Dock tycker jag att en mycket intressant skillnad jämfört med tidigare val som 2006 och 2002 kan noteras. På plats har ju huvudsakligen varit ägare, ledning och medarbetare för mindre och medelstora företag med max 50 till 75 anställda. Aldrig har de varit så politiskt tydliga som nu. Se nu till att vinna valet, har varit en uppmaning från många håll. Ni har verkligen skött ekonomin på ett bra sätt, har det hörts.

Statens finanser i kombination med villkoren för företagarna lyfts fram som framgångsfaktorer för Alliansen och moderaterna. Och det finns en stor oro för vad rödgröna förslag kan komma att innebära ifall de förverkligas. Hur tror du kilometerskatten kommer att slå, undrar aktiva inom transportnäringen. Höjd arbetsgivaravgift för de under 26 år är fel väg att gå, säger en annan.

Mitt intryck är att företagare i och för sig tidigare inte precis utgjort socialdemokraternas stödtrupper men att kritiken mer riktade sig mot Göran Persson som person 2006 än för den politik han drev. Nu är alla mycket klarare och entydigare i att de inte uppskattar de rödgröna förslagen.

Bra synpunkter från företagarhåll. Men mig behöver de inte övertyga. Därför hoppas jag att de även framför sina tankar till vänner, kolleger och anställda. Inte minst den sistnämnda gruppen är viktig. För valet handlar nämligen om jobben!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar