tisdag 21 april 2009

Bra dag i Skåne

Vid 9.30 stod kulturministern tillsammans med representanter för departementet och Kulturrådet i en korridor på Nyhemsskolan. Någon knorrade över tidig uppgång för att ta sig till Ängelholm. Tja, så är det även för dem från Skåne som skall befinna sig på ett morgonmöte i Stockholm vid ungefär samma tid…

Därefter en dryg halvtimmes bra dragning över hur Nyhemsskolan arbetat med film inom ramen för pengarna från Skapande skola (175 kronor per elev). I en nyrenoverad aula visades sedan exempel på film som skapats av högstadieelever.

Medan kulturministern fortsatta mot Halland och Halmstad styrde jag för egen del till Hässleholm och anförande för moderata seniorer. Många fanns på plats och efter trevlig lunch i församlingshemmet kunde jag berätta om det kommande europavalet. Under frågestunden blev det bra påpekande om bland annat Ryssland och den svenska försvarspolitiken. Och alla hade heller inte noterat i sina almanackor att valsöndag är 7 juni samt att förtidsröstningen startar 20 maj.

Tillbaka mot Ängelholm och arbetsförmedlingen. Ett par minuter tidigare på plats fick jag vara med om avtackning av en medarbetare och efterföljande tårtkalas. Många är goda vänner och bekanta sedan min tid som ordförande i den lokala arbetsmarknadsnämnden. I Ängelholm kan jag personligen intyga att det är bra folk som jobbar!

Läget är bekymmersamt, men ändå inte lika allvarligt som i andra delar av landet. Tittar man på andelen arbetslösa så är det mätt under föregående vecka 3,5 procent i Ängelholm, 2,5 i Båstad och 3,5 i Örkelljunga att jämföra med 3,8 i Skåne och 3,7 i riket. Och fortfarande förmedlas arbeten. Förra veckan fick 33 jobb via arbetsförmedlingen i Ängelholm, det är endast tre färre än förra året vid samma tid.

Det är således allvarligt, men inte nattsvart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar