onsdag 3 juni 2009

Sydnytt och Radio Båstad

I Höganäs fanns Marie Ljung, ordförande för Kullamoderaterna, och Peter Kovacs, kommunstyrelsens ordförande, på plats då migrationsminister Tobias Billström och jag mötte 50-60 gymnasieelever. Det blev bra frågor samt god dialog som visade att just gemensam flykting- och asylpolitik är någonting viktigt inför både europaparlamentsvalet som det kommande svenska EU-ordförandeskapet.

Onsdagen började annars med kampanjande vid pågatågsstationen i Klippan. Fram till söndag är det viktigt att möta många medborgare och föra samtal.

Dagen innehöll också ett mycket intressant möte med Mariakliniken i Malmö som hjälper ungdomar med missbruksproblem. Förra året bistods 325 under 25 år. Jag fick möjligheten att träffa en mamma vars son börjat med cannabis. Nu har hon sett till att femtonåringen fått hjälp. Men det är skakigt och besvärligt att som förälder förklara hur ens eget barn börjar med droger. Hon är väldigt glad och tacksam för den hjälp hon fått. Men någon borde göra något åt narkotikan, säger hon. En av dem som ägnar sig åt behandling berättar om att det är enkelt att få tag i cannabis till förhållandevis låga priser i Malmö. Det är också lätt hänt att de som börjar strax ägnar sig åt heroin med mycket stora problem som följd. Nolltolerans mot narkotika är en viktig markering som gillas av mamman. Just genom att vara tydlig mot drogerna finns också en social profil genom att hjälpa och bistå de drabbade. Nolltolerans är inte riktad mot individer utan mot beteendet och företeelsen.

Intervju i Sydnytt: http://svt.se/2.33782/1.1579739/wallmark_vill_bekampa_brottsligheten?lid=puff_1579739&lpos=lasMer

På torsdagsmorgonen intervjuas jag i Radio Bastad:
http://www.radiobastad.se/V2/index.asp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar