onsdag 13 januari 2010

Hästveda imorgon

Försvaret har en anläggning i Hästveda, Hässleholms kommun, som ibland brukar omnämnas "Berget". I morgon skall jag för första gången besöka denna stridsledningscentral och på plats få information om både verksamheten som morgondagens utmaningar.

Det är ju ingen hemlighet att Hästveda ibland dyker upp i diskussionen över försvarsverksamhet som kan komma att läggas ned eller förändras. I grunden är ju detta operativa frågor som skall hanteras av den egna organisationen. För någon vecka sedan meddelade också Överbefälhavaren i Svenska Dagbladet att det inte var aktuellt med något förrän tidigast runt 2014. I det sammanhanget gäller det att inom försvarsmakten motivera vad "Berget" kan åstadkomma och vad samt hur kostsamt ett alternativ kan vara.

Som riksdagsledamot deltar jag gärna i det informationsarbetet tillsammans med duktiga försvarsanställda och företrädare för Hässleholms kommun. Besöket och programmet är gjort av kommunstyrelsens ordförande Urban Widmark som också är med under dagen. I honom har Hässleholm en bra och drivande politiker.

Program Torsdag 14 januari 2010

Kl. 11.55 Samling i Stadshuset, Hässleholm
Kl. 12.00 Lunch på Harry´s, Hässleholm
Kl. 13.00 Avfärd till Hästveda
Kl. 13.30 Studiebesök tillsammans med platschef Torgny Persson
Kl. 15.00 Presskonferens i Hästveda (i civil lokal ovan jord)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar